How Technology influences Art - a research group at the Maastricht Institute of Performative Arts - Zuyd
Technology Driven Art
ZUYD Hogeschool
  • © 2023 Peter Missotten Contact Me 0

Technology Driven Art

Pasted Graphic
Workshop “Performing Listening” op 26 en 27 maart in de Toneelacademie
Woensdag 27 MAART 2024 ARTIST TALK om 18H30
In de Toneelacademie Maastricht

DAVIDE TIDONI (IT)
Davide Tidoni is een kunstenaar die werkt met geluid en luisteren. Met een bijzondere focus op directe ervaring, observatie en actie, creëert hij live werken in verschillende formaten waaronder performance, interventie, wandeling en workshop. Gebonden aan de performativiteit van de opname-act, realiseert hij video’s en geluidsopnames die functioneren als stukken en/of als documentatiemateriaal. Hij gebruikt tekstscores als een manier om te schrijven en conceptualiseren over zijn onderzoek naar luisteren en het uit te breiden naar andere mogelijke toepassingen in beweging, zintuiglijke educatie en dialogische praktijken. Tidoni heeft een sterke interesse in het gebruik van geluid en muziek in tegencultuur en politieke strijd.
Pasted Graphic 1
Zijn werk werd wereldwijd vertoond in plekken als het Rewire Festival, Den Haag (NL), iMAL Art Center for Digital Cultures & Technology in Brussel (BE), Ars Electronica Festival, Linz (AT) Centre Wallonie-Bruxelles/Paris, Parijs (FR), Sonic Protest Festival, Parijs, (FR) Tuned City, Tallinn, (EST)
Pasted Graphic 2
De workshop “Performing Listening” op 26 en 27 maart in de Toneelacademie is ontworpen als een perceptuele training voor de verkenning van de akoestische ruimte en de verkenning van het eigen vermogen om geluid te moduleren en vorm te geven met bewegingen. Uitgaande van de observatie van hoe geluid zich gedraagt in de ruimte en hoe het interageert met lichamen, wil de workshop nadenken over de actieve rol van luisteraars en hun vermogen om het akoestische veld waar te nemen, te beïnvloeden en er tussen te komen.

Om deel te nemen, mail wim.janssen@zuyd.nl

https://www.davidetidoni.name