How Technology influences Art - a research group at the Maastricht Institute of Performative Arts - Zuyd

url
Nicky Assmann
Het immateriële en ongrijpbare karakter van licht, kleur en beweging vormt het vertrekpunt voor de ruimtelijke installaties waarin Nicky Assmann de waarneming op scherp tracht te zetten. Met een achtergrond in film en ArtScience combineert ze artistieke, wetenschappelijke en cinematografische kennis in fysiologische en chemische experimenten. In de lijn van expanded cinema, experimenteert Assmann in haar werk met de verschillende aspecten van de cinematografische apparatus. Ze ontwikkelt haar eigen schermen van verschillende materialen, die variëren van iriserende zeepvliezen, gebrande en gepatineerde koperen platen tot aan metalen grids en draaiende perspex platen met moiré patronen. Haar werk uit zich in de vorm van kinetische lichtinstallaties, video-installaties en performances.
Assmann heeft een bachelor in filmwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en een master in ArtScience aan de Interfaculteit van het Koninklijk Conservatorium en de KABK te Den Haag. Ze maakt deel uit van het collectief Macular, dat de relatie tussen kunst, technologie, wetenschap en perceptie onderzoekt en gezamenlijk hun werk tonen. Assmann ontving de Witteveen+Bos Kunst+Techniek oeuvreprijs 2020 en voor haar werk Solace een eervolle vermelding in de StartPoint Prijs 2011.
Ze vertoont haar werk wereldwijd, waaronder solo-, duo- en groepstentoonstellingen in oa. MOCA Yinchuan [China], Boxes Art Museum [China], Wood Street Galleries [Pittsburgh], Saatchi Gallery [Londen], het National Taiwan Museum of Fine Arts, Centre des Arts [Parijs], Art Rotterdam Week, Quartier 21 [Wenen], TENT Rotterdam, V2_Institute for the Unstable Media [Rotterdam], Exit Festival [Parijs] en de Biënnale van Carrara.
Ze maakte onlangs haar eerste permanente kunstwerk in openbare ruimte, het videosculptuur Wervel [Turmoil] voor Forum Groningen.
18891
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver