How Technology influences Art - a research group at the Maastricht Institute of Performative Arts - Zuyd
Technology Driven Art
ZUYD Hogeschool
  • © 2023 Peter Missotten Contact Me 0

Technology Driven Art

Pasted Graphic
Woensdag 21 FEBRUARI 2024 ARTIST TALK om 19h00
In Auditorium Herdenkingsplein MaIA Maastricht

BRITT HATZIUS (DE/VK)
Britt Hatzius (DE / UK) werkt met film, video, geluid en performance. Haar werk is internationaal vertoond op performance- en mediakunstfestivals, in instellingen
en galeries. Haar werk verwijst naar of neemt vaak het formaat van het bewegende beeld, zowel in zijn technische als conceptuele vorm, en onderzoekt ideeën rond taal, interpretatie en het potentieel voor discrepanties, breuken, afwijkingen en (mis-) communicatie.

Pasted Graphic 1

Ze studeerde Fine Art Media aan het Chelsea College of Art in Londen in 2002 en een behaalde een MA in Photography and Urban Cultures aan Goldsmiths University in Londen in 2005, waar ze af en toe werkt binnen academisch onderzoek bij Studio INCITE (Critical Enquiry into Ethnography and Technology) en CUCR (Centre for Urban and Community Research). Als onderdeel van haar praktijk heeft ze samengewerkt met tal van beeldende kunstenaars, performers, theaterregisseurs, geluidskunstenaars, muzikanten, dansers en is ze betrokken bij visueel-geluidsamenwerkingen met het collectief ‘Not Applicable Artists’. Ze woont en werkt momenteel in Heidelberg (DE), Berlijn (DE) en Brussel (BE).

Pasted Graphic 2

www.britthatzius.co.uk