How Technology influences Art - a research group at the Maastricht Institute of Performative Arts - Zuyd
Technology Driven Art
ZUYD Hogeschool
  • © 2023 Peter Missotten Contact Me 0

Technology Driven Art

Pasted Graphic 2
Woensdag 20 MAART 2024 ARTIST TALK om 18H30
In de Toneelacademie Maastricht
GOSIE VERVLOESSEM (BE)
Gosie Vervloessem (BE) is kunstenaar/onderzoeker gevestigd in Brussel. Haar werk wordt voornamelijk gepresenteerd als lecture-performance, in de vorm van workshops of publicaties, en richt zich op de positie van de onderzoeker in tijden van meervoudige crises. Haar praktijk zoekt naar nieuwe instrumenten en manieren van kennisproductie die zich verhouden tot een rommelige en chaotische wereld. Ze goochelt met en herinterpreteert koken, verteren, co-verteren, onderdompelen of osmose als middelen om die relatie letterlijk te belichamen.
Pasted Graphic
Gosie Vervloessem studeerde Pedagogische Wetenschappen aan de KULeuven en behaalde later een master in Audiovisuele Kunsten aan de LUCA School of Arts in Brussel. Van 2013 tot 2023 was ze verbonden aan a.pass als mentor, onderzoeker en medewerker. Ze maakt momenteel deel uit van het artistiek team van wpZimmer in Antwerpen.
Pasted Graphic 1
Gosie presenteert de performance The True Nature of Brussels. Om de ware aard van van haar thuisstad te begrijpen maakte ze een botanologische kaart. Dit is een kaart die de intieme relaties tussen Homo sapiens en het plantenrijk onderzoekt. Op de kaart (gepresenteerd op de vloer in een ruimte) neemt ze mensen mee op een rondleiding van de Heizel over de Grote Markt en de Matonge, .... om te eindigen in het Astridpark
in Anderlecht. Op elk van deze plaatsen focust de groep op een bepaalde plant die sterk verbonden is met die plaats. Tijdens de rondleiding wordt Brussel omgeploegd, een landschap van emoties komt aan de oppervlakte en onthult de ware aard van de moerasstad.

https://gosievervloessem.com/