How Technology influences Art - a research group at the Maastricht Institute of Performative Arts - Zuyd
Technology Driven Art
ZUYD Hogeschool
  • © 2023 Peter Missotten Contact Me 0

Technology Driven Art

Pasted Graphic 1
Woensdag 3 APRIL 2024 ARTIST TALK om 18H30
In Auditorium Herdenkingsplein MaIA Maastricht
PY & VERDE (FR/IT)
Géraldine Py is een multidisciplinair kunstenaar die sculpturen, machines en bewegende installaties bouwt. Ze werkt met zowel organische als synthetische elementen en maakt video’s met bouwmachines. Roberto Verde is een multidisciplinair kunstenaar, geïnspireerd door de wetenschap en de natuur. Hij maakt sculpturen en installaties van gewone elementen zoals water, buizen, emmers en werkt ook met levende dieren.
Pasted Graphic
Hun respectieve praktijk evolueerde al snel naar een hybride en collectieve vorm: het geheel is groter dan de som van de delen. Ze voeren interdisciplinair en experimenteel onderzoek uit, waarbij de natuur een integraal onderdeel is van het poëtische proces. Het is een eindeloze zoektocht naar een levend en autonoom werk.
Pasted Graphic 1
Het werk van Py & Verde werd ondermeer vertoond in MGLC Ljubliana (SL), Friche-Belle- de-Mai, Marseille (FR), Le Fresnoy, Tourcoing (FR), PAV, Turijn (IT), Albanian National Gallery of Art, Tirana (AL), Argos centre for art & media, Brussel (BE), Centre Pompidou, Parijs (FR), UDK gallery, Berljn, (DE)

https://www.pyverde.com