How Technology influences Art - a research group at the Maastricht Institute of Performative Arts - Zuyd
Technology Driven Art
ZUYD Hogeschool
  • © 2023 Peter Missotten Contact Me 0

Technology Driven Art

Pasted Graphic
Woensdag 10 April 2024 ARTIST TALK om 18H30
In Auditorium Herdenkingsplein MaIA Maastricht

ZORAN TODOROVIC (RS)
Zoran Todorović is een Servische performance- en videokunstenaar. Zoran houdt zich bezig met manieren om biopolitieke controle uit te oefenen en onderzoekt de manieren waarop institutionele ruimtes van controle en straf in het lichaam zijn vastgelegd. Hij is vooral bekend om zijn nieuwe media en videowerken die de kijker vaak choqueren en confronteren.
Pasted Graphic
Zijn werk werd internationaal vertoond in onder andere het MoCAB, Belgrado (RS), Centraal Museum, Utrecht (NL), La Criee centre d’ art contemporain, Rennes (FR), Centre for Media Art in Halle (DE), Toki Art Space, Tokio (JP), Ars Electronica, Linz (AT), Z.K.M. Karlsruhe (DE), Centre Pompidou, Parijs (FR), Transmediale, Berlijn (DE), Galerija Kapelica, Ljubljana (SL), Lux Center, London (UK). Hij vertegewoordigde Servië op de 53ste Biënnale van Venetië in 2009.
Pasted Graphic 1
Zoran Todorović woont en werkt in Belgrado. Hij is docent aan de Faculty of Fine Arts aan de University of Arts Belgrade, waar hij transmedia-onderzoek doceert aan de afdeling Nieuwe Media, die hij mede heeft opgericht.

https://zorantodorovic.com/